Вече приемаме поръчки за обедното меню утре|
Заповядайте в АмстердамЪ - София

Можете да поръчате
и по телефона:

_0885/151-226

Меню за Сряда

История на АмстердамЪ

Основите на АмстердамЪ Пловдив са поставени още през далечната 1927г.

Ресторант "АмстердамЪ" се намира в сърцето на Стария Пловдив, в най-романтичната му част - до Джамията. Разположил се е във висока старинна къща, превърната в елегантет ресторант с типичния за северна Европа интериор и атмосфера. Там ще откриете истински оазис на добрия вкус.

Без да е претенциозно или свръх изобилно, менюто предлага интересни интерпретации от все по-популярната напоследък европейска кухня със средиземноморски привкус. Но най-хубавото в "АмстердамЪ" е това, че почти всеки месец ястията се подменят с нови, дори майстор готвачът е готов да ви приготви ястие, което не е включено в менюто.

"АмстердамЪ" е сред малкото ресторанти в най-големия ни тракийски град, където виното е на голяма почит. В добре организираната винена листа ще откриете вина за всеки вкус и всеки джоб, а подземната и може би най-романтична част на заведението, е превърната в очарователна винотека, където с помоща на професионалистите в персонала ни могат да се организират и вълнуващи винени дегустации.

Определението "бирхале", което заведението носи, отразява точно непринудената, приятелска атмосфера и напомня в най-добрия смисал някогашните пловдивски кръчми, на които града дължи и до днес бохемската си слава.

Мястото му в самия център, в непосредствена близост до историческите забележителности на Пловдив го прави изключително подходящ за провеждане на обяди и вечери след туристическата обиколка на града.

За туристическите групи в ресторанта се предлага възможност да се изготви меню от трациционни български ястия и деликатаси по предварителна заявка.

За организатори, туроператори и туристически фирми, предлагаме комисионна в следния размер - за група по 7 до 15 човека - 7%, над 15 човека - 10% от стойността на консумацията. За повече информация относно, възможностите за сътрудничество, свържете се с нас.